Connect with us

5 trucuri pentru a alege pepeni DULCI și COPȚI de fiecare dată, fără să îi guști

LIFESTYLE

5 trucuri pentru a alege pepeni DULCI și COPȚI de fiecare dată, fără să îi guști

De câte ori nu ni s-a întâmplat să ajungem cu un pepene acasă și să ne dăm seama că am făcut alegerea greșită atunci când l-am cumpărat. A alege un pepene copt, dulce și bun nu este chiar la îndemâna oricui, mai ales când nu ești deloc informat și te bazezi doar pe noroc.

Pepenele, cunoscut și ca harbuz, în regiunea Moldovei, curcubete, în Ardeal și lubeniță în zona de sud a țării, este unul dintre cele mai populare și mai consumate fructe pe parcursul verii. Acesta te hidratează și îți oferă necesarul de zahăr de care are nevoie organismul tău pe parcursul zilei.

În funcție de ce fel de pepene îți dorești să aduci acasă, dulce, zemos, bine copt, iată care sunt cele câteva reguli principale pe care ar trebui să le respecți atunci când îl alegi.

1. Petele de pe pepene

Nimic nu este perfect, iar această afirmație se aplică și atunci când vine vorba despre pepeni. Aceștia au pete, însă este foarte important să nu cumperi pepenii cu pete albe. Zona petei este cea care arată unde pepenele s-a sprijinit pe sol. Astfel, cu cât pata este mai gălbuie, cu atât pepenele a stat mai mult să se coacă. Astfel, un pepene cu pete galbene/portocalii va fi mai zemos și mai dulce decât unul cu pete albe.

2. Coaja neregulată

Mulți oameni se feresc de pepenii a căror coajă este neregulată, însă acest semn distinctiv este foarte util atunci când vine vorba de a alege un pepene dulce. Aceste semne arată faptul co florile pepenelui au fost polenizate mai mult de albine, fructul ajungând astfel să fie mai dulce.

3. Forma pepenelui

Conform studiilor realizate de specialiști în domeniu, cu cât un pepene este mai alungit sau are o formă neregulată, cu atât va fi mai zemos, pe când cei rotunzi se vor coace mai greu, însă vor avea un gust mai dulce.

4. Ai grijă la greutatea pepenelui

Prin coacere, pepenele câștigă în greutate. Astfel, indiferent de dimensiunea sau forma pepenelui pe care vrei să îl cumperi, cu cât acesta este mai greu, cu atât va fi mai copt.

5. Uită-te la codiță

Mulți oameni fie ignoră codița pepenelui, fie se feresc de codițele uscate și urâte. Ei bine, acest lucru este greșit. Cu cât codița pepenelui este mai uscată, cu atât acesta a stat mai mult la soare și s-a copt.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus