Connect with us

10 motive ale îmbătrânirii premature. Uite ce te face să îți pierzi tinerețea

FASHION & BEAUTY

10 motive ale îmbătrânirii premature. Uite ce te face să îți pierzi tinerețea

Ți se pară că arăți mai matură sau mai în vârstă decât ești? În afară de genetică, există mulți alți factori care contribuie la aspectul nostru fizic și la modul în care procesul de trecere a timpului își pune amprenta asupra noastră. Dacă ți se pare că, cel puțin în ochii celorlalți, pari mai în vârstă decât ești de fapt, ar trebui să verifici dacă nu cumva faci câteva dintre aceste lucruri.

1. Ai o dietă fără grăsimi

Pentru a preveni apariția ridurilor este esențial să consumi zilnic acizi grași care ajută la menținerea suplă și netedă a pielii. O dietă săracă în grăsimi te privează de acest beneficiu, cauzând îmbătrânirea prematură a pielii. Nu te feri de alimentele care sunt puțin mai grase.

2. Spațiul în care locuiești este supra-încălzit

Utilizarea excesivă a încălzirii artificiale va face ca aerul din interior să fie foarte uscat, așa că pielea și părul tău vor deveni uscate și vei face riduri mult mai ușor.

3. Dormi pe o parte

Dacă dormi pe o parte, cu fața strivită de pernă, îți crești șansele de apariție a ridurilor pe obraji și bărbie. Experții spun că dormitul pe spate este cea mai bună poziție pentru a rămâne tânăr, proaspăt și odihnit. În plus, această poziție ajută și ca procesul de lăsare a sânilor sa fie încetinit.

4. Te uiți prea mult la televizor

Un studiu a constatat că, pentru fiecare oră petrecută în față televizorului, speranța noastră de viață scade cu 22 de minute. Experții recomandă ca, indiferent dacă ești la birou sau pe canapea, o dată la 30 de minute să te ridici și să faci câțiva pași.

5. Nu folosești cremă cu factor de protecție solară decât în vacanță

Supra-expunerea la razele UV este principala cauză a îmbătrânirii premature a pielii. Pentru a vă proteja de efectele dure ale soarelui este important să purtați protecție solară întotdeauna când vă aflați în aer liber, indiferent ce anotimp este afară sau dacă sunt sau nu nori pe cer.

6. Ai o postura incorectă

Postura incorectă a corpului îți va avaria coloana vertebrală și va duce la pierderea aliniamentului normal al acesteia iar, ca rezultat, mușchii și oasele vor avea de suportat foarte multă presiune. Aceste lucruri pot duce la durere și oboseală și pot cauza adesea deformări permanente.

7. Nu mănânci dulciuri

Știm cu toții că zahărul este rău pentru noi în cantități foarte mari, însă asta nu înseamnă că nu putem să ne permitem și să ne facem poftele din când în când.

8. Ești mereu stresat din cauza a ceea ce ai de făcut

Mai multe studii au arătat că stresul cronic provoacă moartea celulelor, lucru care poate duce la accelerarea procesului de îmbătrânire. Încearcă să rămâi organizat și să îți îndeplinești sarcinile la timp, și să nu încerci niciodată să faci mai mult decât ar trebui sau decât ai timp.

9. Nu dormi îndeajuns

Adulții au nevoie de cel puțin 7 ore de somn în fiecare noapte. Dacă nu vei dormi destul, nu numai că vei fi obosit, însă durată ta de viață va scădea. Experții recomandă să te culci mai devreme dacă te simți lipsit de energie sau nu mai ești capabil să te concentrezi.

10. Bei foarte des cu ajutorul unui pai

Atunci când bei foarte des folosind un pai, țuguierea buzelor poate duce la apariția ridurilor fine în jurul gurii. Același lucru este valabil și în cazul celor care fumează. Încearcă să bei direct din sticlă, sau să îți torni în pahar și să bei normal.

 

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus