Connect with us

6 SECRETE pentru a opri CĂDEREA părului

FASHION & BEAUTY

6 SECRETE pentru a opri CĂDEREA părului

6 SECRETE pentru a opri CĂDEREA părului

Te confrunți cu căderea părului și nu reușești să faci nimic pentru a opri acest lucru? Încearcă să folosești aceste remedii și vei observa diferența!

Căderea părului este o problemă cu care foarte multe dintre femei se confruntă de-a lungul vieții. Părul nostru trece prin mai multe etape, printre care și etapele de regenerare, așa că este normal să te confrunți cu căderea părului în timpul acestui proces. Dacă simți însă ca pierzi mai mult păr decât ar trebui, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a preveni, încetini sau chiar stopa acest lucru. Căteva dintre aceste remedii pot fi folosite chiar la tine acasă, fără a fi nevoie să cheltuiești sume exorbitante de bani pentru a putea face acest lucru.

1. Evită utilizarea produselor cu căldură

Aparatele de păr care folosesc căldura deshidratează părul şi conduc la uscarea acestuia. În acest fel, părul tău va deveni mai fragil şi se va rupe mult mai repede. Uscarea naturală a părului este cea mai bună.

Ondulatoarele, plăcile de păr şi periile rotative pot de asemenea să îţi avarieze foarte tare părul aşa că ar trebui să le eviţi. În cazul în care eşti obligată să foloseşti astfel de instrumente, nu uita niciodată să foloseşti un produs special de protecţie, precum un ulei de păr.

2. Evită colorarea excesivă a părului şi decolorările

Substanţele conţinute în vopseaua de păr şi decoloranţii îţi avariază în mod foarte serios părul, uscându-l şi făcându-l să fie foarte fragil.

Nu ar trebui să îţi vopseşti părul mai des decât o dată la şase săptămâni.

Decolorarea părului îţi va îndepărta pigmentul natural al părului tău în urma penetrării cuticulelor de către substanţele chimice. În acest mod, structura de bază a părului tău se va altera iar părul tău va fi mult mai predispus la deteriorări.

3. Nu îţi prinde părul prea strâns

Termenul medical pentru căderea părului cauzată de purtatul unor coafuri care sunt prea strânse este cel de “alopecie de tracţiune”. Coafurile care necesită folosirea unor elastice prea strânse de păr sau a multor agrafe pot cauza căderea părului atunci când sunt folosite în fiecare zi. De exemplu, cozile strânse, cele împletite şi cocurile purtate în fiecare zi pot cauza pierderea părului în locul de prindere a acestora. Este important să îţi schimbi coafura cât de des poţi şi să diversifici lucrurile, astfel încât părul tău să nu fie suprasolicitat într-o singură poziţie.

4. Alege cu atenţie şamponul

Spală-ţi părul cu un şampon delicat şi potrivit pentru tipul tău de păr. Şamponul este cel responsabil de curăţarea părului, aşa că este foarte important să ai grijă la alegerea acestuia. Fiecare dintre noi are un anumit tip de păr, aşa că este important să îţi alegi şamponul în funcţie de acest lucru. Pe lângă asta, ar trebui să renunţi la şampoanele care îţi nuanţează părul, care sunt speciale pentru volum sau care conţin ingrediente ce pot fi agresive. Alege șampoane cât mai naturale.

5. Maseză-ţi scalpul

Prin masarea scalpului, stimulezi fluxul sanguin la nivelul rădăcinii firelor de păr, lucru care va accelera creşterea părului.

Pe lângă masajul simplu, poţi folosi uleiuri nutritive bogate în substanţe hrănitoare pentru a face acest lucru, precum cel de ricin, măsline sau cocos. Încălzeşte puţin ulei timp de câteva secunde, apoi masează-l pe pielea capului cu mişcări delicate. Apoi lasă-l să acţioneze cel puţin o oră şi spală-ţi părul normal.

6. Acordă atenţie alimentaţiei tale

Un regim alimentar echilibrat şi sănătos te va ajuta să îţi păstrezi sănătatea din toate punctele de vedere. Dacă vei avea grijă la alimentele pe care le consumi, părul tău va fi de asemenea mai sănătos şi mai puternic şi nu se va mai rupe la fel de repede. O alimentaţie corectă ar putea conduce chiar şi la încetinirea căderii părului dacă mănânci îndeajuns de multe legume, fructe şi produse nutritive.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus